Viden, udvikling og samvær
7100 VejleVælg område
Vis underviser

Underviser

Allan Skou Larsen
Ledige pladser

Det gamle Stensballe – historien om landsby og gods

Ved spørgsmål ring til 86 81 21 00

Oplev området omkring Stensballegård gods og få historien om den gamle landsby. Lev dig ind i det gamle Stensballe med dens fæstegårde, husmandssteder og småhåndværkere.
Du bliver klogere på Tulipanparken, Stensballegårds lange ejerhistorie og på Stenballes bønder kaldet ”persillekræmmerne”. Du får indsigt i oldtidens aktiviteter i Stensballe herunder et vikingehus og religiøse mindelunde fra yngre stenalder. Hør hypotesen om en ukendt havn og historier, som de lokale har samlet i årenes løb. Måske finder vi forgængeren til Stensballegård i Elbæk Skov, hvor vi har fundet arkæologiske spor efter et voldsted fra 1200-tallet.
Bagefter nyder vi en frokostret i godset Stensballegårds restaurant. Turen er arrangement i samarbejde med Horsens Museum.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 11-10-2020, kl. 11:00

Ugedag Søndag
Holdnr20-64200
Adresse Stensballegårds Golfklubs
Bygaden 70, Stensballe
8700 Horsens
LokaleP-pladsen
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Horsens-Hedensted

Kursusdage

11-10-2020 Søndag 11:00  -  13:00

Faktaoplysning


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.